Le 14 juliol 2024

Plat de Beille
gratis

La carrera llegendària Tour de França, a.k.a " el gran bucle », ja no cal presentar-se. Des de 1903, els ciclistes han passat el relleu una i altra vegada per les carreteres de França, a la recerca del primer lloc, la millor actuació. Durant una llarga part del Tour de França, l'any 1933 Ax-les-Thermes es va convertir en la primera ciutat d'arribada d'etapa a l'Arieja amb el belga Jean Aerts com a guanyador.

El Tour i l'Ariège, una gran història d'amor

El Tour de França i l'Arieja és una història que perdura ! Gairebé cada any, el recorregut passa per les nostres terres de l'Arieja. L'ocasió de recorre els nostres bells camins Les muntanyes pirinenques i els nostres colls que de vegades fan mal als corredors com el Muralla de Péguère !

El Tour de França a l'Arieja en poques xifres

Stéphane Meurisse / Turisme Ariège Pyrénées
Pantalla gegant al Prat d'Albis que retransmet el Tour de França per al final de l'etapa
  • 10 // És el nombre de ciutats d'Arieja que van ser una etapa de Tour de França : Ax-les-Thermes, Plateau de Bonascre, Plateau de Beille, Foix, Guzet-Neige, Lavelanet, Lézat-sur-Lèze, Pamiers, Saint-Girons, Tarascon-sur-Ariège.

• 16 // Aquest és el número de colls pujats a Arieja pels corredors del Tour: Col d'Agnes, Plateau de Bonascre, Plateau de Beille, Col du Chioula, Col de la Core, Col de la Croix des Morts, Prats d'Albis (Foix), Guzet-Neige, col de Latrape, Port de Lers, Col de Montségur, Port de Pailhères, Mur de Péguère, Col de Port, Col de Portel, Côte de Puyvalador

• 1 // Etapa 100% Arieja el 2017

Etapa 2017: 100% Ariège! De Saint-Girons a Foix

Aquí teniu un pas a pas va marcar a Ariège 14 de juliol de 2017! Amb el seu 100 km bé, el departament fou homenatjat des de Saint-Girons fins a Foix. Els corredors ho van donar tot en aquest recorregut imperdonable, allà: Col de Latrape – 5 km al 7,3% / Col d'Agnès – 10 km al 8,2% / Mur de Péguère – 9,3 km al 7,9% i 3 km al 18% . Després d'aquesta carrera frenètica, ja és el francès Warren Barguil que va guanyar.

Simon Yates, guanyador de l'etapa del Prat d'Albis el 2019

El Tour de França a Foix

7 vegades, la ciutat de Fe va ser un escenari de la Grande Boucle. 2 sortides i 5 arribades van deixar empremta en l'esperit dels Fuxéans. El 2019, ho és Prat d'Albis que va provocar furor, amb un final que no oblidarem entre la boira i la pluja on va guanyar el corredor Simon Yates.

Cada cop el Tour de França, la ciutat es transforma, la multitud es forma per animar aquests valents corredors que competeixen en aquesta reconeguda competició.